Aleksi Nurminen – kaikkien aikojen paras!

Suomen mestari vapaaottelijalle Aleksi Nurmiselle kaikki tavoitteet ovat saavutettavissa, kun rakastaa lajiaan. Tuo tunne saa taistelijan treenaamaan ahkerammin ja antaa hänelle välttämättömän itseluottamuksen. Aleksin tavoite onkin luonnollisesti olla kaikkien aikojen paras vapaaottelija.
Tämä rauhallinen ja sympaattinen 24-vuotias kundi on niin keskittynyt tekemisiinsä, että häntä ei haluaisi kohdata häkissä. Aleksin tie kaikkien aikojen parhaaksi vapaaottelijaksi alkoi jo teinivuosina.
” Halusin yksinkertaisesti juoda olueni rauhassa. Valitettavasti aina tuntui löytyvän nuoria, jotka pitivät minua kai hieman erilaisena, joten rauhaa ei saanut. Niinpä päätin treenata itseni fyysisesti ja psyykkisesti maailman kovimmaksi kundiksi. Noista ajoista tietysti motiivit ovat muuttuneet.”
Vapaaottelu on Aleksille ennen kaikkea tapa ilmaista itseään. Taistelijalle itseilmaisu on jopa tärkeämpää kuin voitto. Menestys taas seuraa Aleksin mukaan automaattisesti aidosta rakkaudesta sitä kohtaan, mitä tekee. Se näkyy lujana treenaamisena, vahvana mielenä ja periksiantamattomuutena. Kun tuohon lisää hyvän tiimin, niin menestyy.
” Ottelen aina tiimilleni, en koskaan itselleni. Minulle vapaaottelu on itseilmaisua ja taiteenlaji. Lopulta psyykkisesti kovin kundi voittaa. Kaikilla on sama mahdollisuus treenata 24/7, mutta vain yksi voittaa. Sen on pakko olla kiinni pääkopasta. Jos minä häviän, ajattelen sen palvelevan jotain suurempaa tarkoitusta.”
Aleksi oli ennen kuumapäinen teini, joka suuttui kohdatessaan epäoikeudenmukaisuutta ja etenkin, jos se kohdistui hyviin ihmisiin. Tänäpäivänä hän uskoo, että vihalla ja adrenaliinilla on lyhyt tie.
”Minuutti ennen, kun pääsen häkkiin, minua jännittää eniten ja demonit valtaavat mieleni, mutta häkin oven sulkeutuessa kaikki tuo katoaa. Siitä hetkestä eteenpäin haluan vain antaa itsestäni ja taidoistani parhaan mahdollisen kuvan. Hetkeen ei liity aggressiota vaan se on paras mahdollinen flow-tila. Rennosta tekemisestä seuraa hyviä asioita. Jokainen ottelu on askel kohti parhaimmuutta.”
Aleksi antaa haastattelut gloryfy Gi2 DejaVu-aurinkolasit päässä. Taistelijamme samaistui gloryfy:ssa särkymättömyyden-mielentilaan.
”Markkinoilla on niin paljon mitäänsanomattomia tuotteita. Jos voi tuossa maailmassa sanoa, että jokin on särkymätöntä…no se on jo jotain!!”

Teksti ©Kitty Teeriaho

UrheilijaAleksi NurminenLajiVapaaotteluFacebookwww.facebook.comInstagramwww.instagram.com