Matti Suur-Hamari

Matti:

"Olen laskenut aktiivisesti lumilaudalla vuodesta 1999 asti jolloin kaverini houkuttelivat minut rinteeseen lumilaudan kanssa. Tähän asti olin viihtynyt rinteissä suksien päällä, mutta kerran kun sain lumilaudan jalkoihini niin sen koomin en ole suksien päällä ollut. Nuoruusvuosina laskettiin miltein joka päivä kun oli vain mahdollista mennä rinteeseen, pidettiin hauskaa kavereiden kanssa ja rakennettiin hyppyreitä ja laskupaikkoja mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Ikinä ei kumminkaan osallistuttu mihinkään viralliseen kilpailuun, laskeminen oli siihen aikaan puhtaasti vaan hauskanpitoa.

Vuonna 2009 jouduin onnettomuuteen moottoripyörän kanssa kun ajoin risteyskolarin auton kanssa. Siitä seurasi se että vammauduin vakavasti ja vasen jalkani jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta. Silloin mieleen väistämättäkin hiipi ajatus että olisiko tämä kaikki hauskanpito nyt lopussa?

Löysin sattumalta netistä videon missä saman vamman omaava sääriamputoitu ihminen skeittasi ja laski lumilaudalla. Tämän videon näkeminen inspiroi minua siinä hetkessä todella paljon ja siltä istumalta päätin että onnettomuudestani seurannut vamma ei olisi este mihinkään, eikä edes hidaste vaan se olisi haaste joka minun tulisi voittaa. Päätin että jonakin päivänä vielä laskisin lumilaudalla niitä samoja mäkiä kuin aikaisemminkin.

Tuo hetki tuli keväällä 2012 jolloin lähdin rinteeseen, hyppäsin vanhan lautani päälle ja kaverini tyrkkäsi minut rinteeseen. Se oli huikea tunne, aivan kuin mikään ei olisi muuttunut ja voin rehellisesti sanoa että se oli yksi elämäni parhaimmista laskuista!

Ensimmäisen laskun jälkeen alkoi tapahtumaan nopealla tahdilla

Tammikuussa 2013 päätin alkaa kilpailemaan, otin yhteyttä paralympiakomiteaan ja pyörät alkoivat pyörimään. Ensimmäinen kilpailuni ikinä oli marraskuussa 2013 Hollannin Landgaafissa Para-SBX maailmancupin kauden avauskilpailu ja sijoituin siinä itseni, sekä kaikkien muiden yllätykseksi kolmanneksi. Silloin mieleni valtasi ajatus että tämä on juuri se mitä minun tulee tehdä.

Pääsin kiertämään kauden 13/14 maailmancupin osakilpailut ja sijoituin kokonaiskilpailussa kolmanneksi, sekä pääsin villin kortin turvin Sochin paralympialaisiin edustamaan Suomea ensimmäistä kertaa kilpailtavassa lajissa lumilautacrossissa.

Kausi 14/15 oli todellista tähtisadetta. Sain ympärilleni valmennustiimin ja managerit, minut nimettiin ensimmäisenä suomalaisena vammaisurheilijana Lumilautaliiton A-maajoukkueeseen ja sain myös ainoana pohjoismaalaisena kutsun arvostetuimpaan action sport tapahtumaan X Gameseihin.

Sain hyviä onnistumisia kauden mittaan joka poiki X Gameseissa 6. sijan ja maailmancupin kokonaiskilpailussa 2. sijan. Kauden päätavoite eli MM-kilpailut tuli vastaan helmikuun lopussa. Niihin oli ladattu paljon ja tällä kertaa kaikki onnistui juuri niin kuin olimme suunnitelleet. MM-pronssia Banked Slalomista ja Maailmanmestaruus Lumilautakrossista!!!"

Kaikkien aikojen kultavuodet

Kausi 2016 oli Matin tähän astinen kultavuosi. Tilille kertyi sekä erittäin kunnioitettava X-Gamesin voitto ja maailmancupin kokonaiskilpailun voitto. 2017 ei jäänyt paljosta paitsi, hän uusi paracrossin MM-kultansa Big Whitessa Kanadassa ja voitti samoissa kisoissa maailmanmestaruuden myös banked slalomissa. Matissa kulminoituu kutakuinkin kaikki, mitä tarkoitamme sanalla “unbreakable”. Maailman nopein Mosse!

Laskulasi

gloryfy GP4

149,90 €

Aurinkolasi

gloryfy Gi3 Navigator

169,90 €

Matti Suur-Hamari – Maailman nopein Mosse!

Matti antaa sanalle ”Unbreakable” sen todellisen tarkoituksen. Uskomattoman hieno kundi, upea kasvutarina ja omaa luokkaansa olevat saavutukset. Tämä on maailman nopein Mosse!

UrheilijaMatti Suur-HamariLajiPara-LumilautailuSyntynyt1986Facebookwww.facebook.comInstagramwww.instagram.comKotisivumattisuurhamari.com