Sam Öhman

Kukaan suomalainen ei ole soutanut yksin Atlantin yli – vielä. Sam aikoo olla ensimmäinen.

Hän osallistuu Joulukuussa 2017 starttaavaan maailman kovimpaan soutukilpailuun nimeltään Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Tule ja Seuraa Samin valmistautumista elämänsä koitokseen.

Itse kisa

Atlantin valtameren yli soutaminen ei ole ihan jokapäistä puuhaa. Vielä kun se tehdään yksin niin tekijät ovat aika harvassa. Ylityksen idästä länteen on soutanut tähän päivään mennessä 72 ihmistä. Otetaan tähän vertailuksi vaikka Everestille kiipeäminen ja avaruudessa käyminen. Vuoren oli valloittanut vuoteen 2014 mennessä liki 7000 ihmistä. Avaruudessa puolestaan on käynyt vuoden 2013 loppuun mennessä 536 ihmistä.

Sam Öhman

Sam Öhman

Olen on suomalainen kilpapurjehtija ja oman elämäni tutkimusmatkailija. Olen on purjehtinut kilpaa Atlantin valtameren yli kahden hengen miehistöllä, osallistunut useisiin extreme-seikkailukilpailuihin 18-jalkaisella (5,5m) avoimella katamaraanilla, sekä osallistunut 100 kilometriä pitkään trail ultrajuoksuun pitkin Englannin vanhinta polkua.

Matkan varrella minulle on kertynyt 15 Suomenmestaruusmitalia eri veneluokista. Viisi niistä ovat kultaisia. Saavutuksiini kuuluu myös maailmanmestaruuden voittaminen purjehduksessa vuonna 2012.
Itsensä haastaminen yhä uudestaan eri ympäristöissä ja uusien kokemusten löytäminen on elämänpolkuni. Seikkailijan veri virtaa vahvana. Epämukavuusalueelle meneminen ja siellä selviytyminen on jotain mistä on tullut elämäntapa.

Olen ulkoilmaihminen. Pidän itseni haastamisesta – tarvitsen sitä. Pidän itseni rääkkäämisestä. Mikään ei voita sitä tunnetta mikä valtaa kovan fyysisen suorituksen jälkeen kun kroppa on täynnä endorfiinia. Olen projekti -ihminen. Minulla pitää aina olla meneillään jotakin uutta. Muuten minusta tuntuu, että kuolen pystyyn.

Luonteeltani olen aika lailla yksinäinen susi, enkä kaipaa ympärilleni suurta joukkoa ihmisiä. Sanonta ”tärkeämpää on laatu kuin määrä”, pätee ihmissuhteissa mielestäni täydellisesti. Olen hyvin utelias ihminen ja kiinnostunut monista asioista. Kun näen tai kuulen jotain uutta ja kiinnostavaa, on minun pakko aina kaivaa asiasta kaikki mahdollinen tieto.

Mottoni on ”Own your life”.

Lempilasi

gloryfy G12 Black shiny POL

189,90

Sam Öhman – Yksin soutaen Atlantin yli

Ensimmäinen suomalainen

Kukaan suomalainen ei ole soutanut yksin Atlantin yli – vielä. Sam aikoo olla ensimmäinen.

UrheilijaSam ÖhmanLajiSoutuFacebookwww.facebook.comInstagramwww.instagram.comKotisivuwww.soutaenkaribialle.com