TEAM EVOC

Team EVOC Finland

Team EVOC Finland
 
Team EVOC Finland sai alkunsa kesällä vuonna 2009 järjestetyn Tahko MTB:n jälkimainingeissa.  Tiimin kokoonpano alkoi hahmottua paremmin seuraavan vuoden alussa ja vuoden 2010 kilpailukauteen meillä olikin suomen ensimmäinen ”virallinen” maastopyöräilytiimi kasassa. Alkuvuosina tiimi tunnettiin paremmin nimellä Team Skins, mutta sittemmin pääsponsorin vaihduttua olemme särkeneet sydämiä Team EVOC- nimellä. 
Rosteri on pysynyt lähes muuttumattomana koko tiimin olemassaolon ajan, oikeastaan vain kuskien määrä on vakiintunut kuudesta yhdeksään. Tiimin tukijoiden ja sponsorien kanssa trendi on ollut hyvinkin samankaltainen, tukijoiden määrä on aavistuksen lisääntynyt vuosien varrella, mutta kukaan ei ole hypännyt kelkasta pois! 
Team EVOC Finland:n filosofiaan ei ole koskaan kuulunut maksimaalisen gloorian tavoittelu. Kilpailullinen menestys antoi toki alkusysäyksen tiimin perustamiselle, mutta pakkovoittamisen kulttuuria ei tiimiin ole pesiytynyt. Alusta asti olemme menneet fiilispohjalla ja antaneet sen myös näkyä niin kisoissa kuin yöelämässäkin! Tähän on varmasti vaikuttanut joukkueen kuskeissa vallinnut samanhenkisyys: vaikka olemme kaikki Descartesin oppien mukaan itsenäisesti ajattelevia yksilöitä, niin harva tiimiläinen kieltäytyy kisan jälkeisistä pakkanaaleista!
Ehkä juuri se rento ja välitön meininki on tuonut mukanaan myös urheilullisen menestyksen. Joukkueessa on Suomen Mestareita maastopyöräilyn jokaiselta alalajilta alamäkiajosta marathoniin eikä loppua menestykselle näy! 
Jatkamme tiimin toimintaa samalla hyväksi todetulla kaavalla myös kaudella 2017 ja otamme kaiken sen avosylin vastaan mitä maailman hienoin laji, maastopyöräily, meille tarjoilee. 
Elämme, nautimme, voitamme!
 
 
Team EVOC Finland
Henri ”Fantom” Ojala