Ilmastonsuojelu

Vähäpäästöiset kuljetukset

Pienennämme hiilijalanjälkeämme kaikilla mahdollisilla reiteillä. 

Kuljetuspäästöjen vähentämisen salaisuus on kokonaisvaltaisessa logistiikan peruskorjauksessa. Tähän liittyy tehokas ja holistinen suunnittelu- ja koordinointijärjestelmä, (supply chain management, SCM), jota olemme käyttäneet vuodesta 2017 optimoidaksemme globaaleja toimitusketjuja kaikilla tasoilla. Pystymme nykyään laskemaan kaikista ekologisimman ja taloudellisimman kuljetustien jokaiselle rahdille. Parametreina on toimitusikkunat, saatavuus, toimitustapa ja reitti ja niiden aiheuttamat CO2-päästöt. Tämän johdosta olemme lopettaneet melkein täysin ilmakuljetukset merikuljetusten hyväksi. Kuljetamme esimerkiksi n. 90 % sisääntulevista kuljetuksista, joka muodostaa valtaosan kokonaispäästöistämme, meriteitse. Optimoimme lähetysten frekvenssiä ja kokoja liikkeisiin. Mielummin harvempia isoja toimituksia kuin pienempiä ja useampia.

100%

100% vihreätä sähköä

Käytämme 100%:sti vihreätä sähköä, joista osan tuotamme itse. 

 

Pyrimme jatkuvasti vähentämään sähkön käyttöä ja käytämme pelkästään vihreätä sähköä. Vuodesta 2012 lähtien toimipisteemme Idsteinissa (Pääkonttori) ja Neu-Wulmstofrissa (Logistinen keskus) tuottavat osan sähköstä itse aurinkopaneeleilla.

Vihreää matkustamista

Pyrimme matkustamaan mahdollisimman vähäpäästöisesti

 Yhtiön pääkonttorissa ja pääkonttorilta liikuttaessa käytetään vihreää liikennettä esim. raideliikennettä, pyöriä, sähköautoja ja paikallinen taksiyhtiökin on valittu, koska yhtiön käytössä on ympäristöystävällinen polttoaine. Suomen konttorin ja maahantuojan ajoneuvoista 40 % on hybridiautoja.

 

Vihreä konttori

Luonnon monimuotoisuutta pääkonttorilta lähtien

Koko pääkonttorin piha ja lähiympäristö on istutettu vihreäksi ja sinne on valittu kasveja, jotta luonnon monimuotoisuus olisi läsnä kokoajan työntekijöille.  Pääkonttorin pihapiirissä on jopa linnunpesiä ja hyönteishotelleja ja siellä käytetään ainoastaan orgaanisia lannotteita eikä lainkaan hyönteismyrkkyjä. Puhumattakaan luonnon kauniista Idsteinin kylästä, jossa Jack Wolfskinin pääkonttori sijaitsee. Koko pääkonttori käyttää vihreää sähköä, jota yritys myös itse kerää alueelleen asennetuilla aurinkosähkökennoilla.