Pakkaukset ja mikromuovit

Pakkausmateriaalien ekologinen käyttö

Pyrimme käyttämään mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia. Aivan kaikkea materiaalia emme vaitettavasti voi poistaa suojaussyistä kuljetuksen aikana. Olemme kuitenkin tehneet niin paljon korjausliikkeitä kuin mahdollista ja säästäneet materiaaleja siellä missä niitä on pystytty säästämään. Samoin kuljetuksista syntyviä Tässä muutamia esimerkkejä.

  • Kaikki JACK WOLFSKIN - Storet ympäri maailman ovat luopuneet jo yli 15 vuotta sitten muovipusseista
  • Tuotelaput on tehty FSC-sertifioidusta paperista (FSC® – Forest Stewardship Council®)
  • Pakkausmuovi on 100 % kierrätettyä muovia
  • Kemikaalivapaus koskee myös pakkauksia (Greenbook, ZDHC)
  • Printtimarkkinoinnin ympäristöystävällisyys: Jo vuodesta 2012 olemme tulostaneet kaikki katalogit ympäristölle neutraalilla tavalla. Noudatamme Gold Standard:ia, joka omaa korkeimmat standardit ilmaston suojelemiseksi ja on yhtäpitävä Kioton ilmastosopimuksen kanssa.
    • Optimoimme lähetysten frekvenssiä ja kokoja liikkeisiin. Mielummin harvempia isoja toimituksia kuin pienempiä ja useampia.

     

    Taistelu mikromuoveja vastaan

    Teemme töitä yhdessä muiden brändien ja teollisuuden kanssa löytääksemme kestävän ratkaisun yleiseen ongelmaan mikromuovipäästöissä.

    Kaikki tuntevat kuvat valtavista muovilautoista merissä ja eläimistä, jotka ovat sotkeutuneet muovipusseihin sekä rannoista, missä hiekkaa ei enää näy muovijätteeltä. Tämä on vain yksi osa ongelmaa. 

    Mikromuovit, nuo minimaalisen pienet, juuri ja juuri näkyvät muovipartikkelit ovat muodostumassa suureksi ongelmaksi. Mikromuoveja käytetään paljon päivittäiskosmetiikassa, kuten hammastahnoissa ja suihkugeeleissä ja niitä irtoaa myös monesta synteettisestä jokapäivän tuotteesta, kuten autonrenkaista ja myös synteettisten tuotteiden pesusta.

    Ongelmana on, että vedenpuhdistamoiden filtterit eivät suodata näitä mikroskooppisen pieniä partikkeleita, vaan ne päätyvät aikanaan jätevesien mukana maailman meriin. Tutkijat pelkäävät, että mikromuovit keräävät itseensä myrkkyjä sienen lailla ja vaarantavat ja haavoittavat usealla tavalla merten ekosysteemiä ja myös ihmisten terveyttä.

    Yritämme aktiivisesti taklata tätä monimutkaista ongelmaa ja työstämme lukuisia keinoja, jolla näitä pieniä partikkeleita voitaisiin käsitellä ympäristöystävällisemmällä tavalla. Tavoitteenamme ei ole ainoastaan löytää ratkaisuja omalle yrityksellemme ja omiin tuotteisiimme. Päämääränä on oltava ratkaisun löytyminen globaalisti koko tekstiiliteollisuudelle.

    Tällä hetkellä olemme mukana seuraavissa projekteissa:

    Guppyfriend® Washing Bag:

    Tämän nerokkaan tuotteen on kehittänyt STOP! MICRO WASTE - organisaatio ja löydät sen mm. brändi-kaupoistamme ja jack-wolfskin.fi:stä (Koitamme saada tuotetta myyntiin myös Bongeen mahdollisimman pian).
    Lisää tietoa STOP! MICRO WASTE - organisaatiosta
    www.stopmicrowaste.com

     

    Outdoor Industry Microfibre Consortium:

    Tämän aloitteen on tehnyt EOG (European Outdoor Group) ja mukana on monta suurta alan yritystä taistelemassa saman asian eteen.
    Lisää tietoa:
    www.microfibreconsortium.com

    Yhdessä saamme aikaan enemmän

    Teollisuuden haasteiden selvittämistä yhteistyöllä

    Kun työskentelemme yhdessä saman arvomaailman omaavien yritysten kanssa, saamme itse asiassa aikaan enemmän, kuin vain työskentelemällä yksin omissa kulmauksissa. Tästä johtuen olemme mukana useassa eri organisaatiossa taistelemassa yhteisen hyvän eteen.
    Olemme jäsenenä European Outdoor Groupissa (EOG), joka on eurooppalaisten ulkoilualan yritysten federaatio. Tämän organisaation pääkonttori on Sveitsin Zugissa ja he ovat luoneet Outdoor - teollisuuden sopimuksen, missä olemme yksi allekirjoittajista. Tämä dokumentti määrittele yleisiä tavoitteita ja sitoutumista, kun puhumme ekologisuudesta ja ympäristön suojelusta.
    Olemme myös osa Sustainable Working Groupia (SWG) joka kuuluu Outdoor Industry Associationiin (OIA) Washingtonista. SWG:hen kuuluu n. 150 yritystä, valmistajaa, jälleenmyyjää ja sidosryhmää Outdoor alalta. Yhteisenä tavoitteena on implementoida sitovat standardit ympäristöystävälliselle ja vastuulliseslle tuotantokejuille.
    Lisätietoja European Outdoor Group (EOG)
    www.europeanoutdoorgroup.com

    Lisätietoja Outdoor Industry Association (OIA)
     www.outdoorindustry.org