Vastuullisuusperiaatteemme

super.natural on Bluesign® ohjelman partneri ja valmistaa tuotteensa kestävästi ja vastuullisesti. Tämän lisäksi super.natural omistaa oman tuotantonsa ja pystyy valvomaan työoloja täydellisesti.

super.natural vaatteiden tuotannossa pyritään minimoimaan ympäristölle, ihmisille ja eläimille aiheutuvat haitat eikä tuotannossa käytetä esim. mulesing-villaa.

EI MULESING-VILLAA

Mulesing on erittäin kivulias lampaille tehtävä toimenpide, joka on käytössä erityisesti Australiassa. Mulesing toimenpiteessä lampaan peräaukon ympäriltä poistetaan ihoa, jotta ihoalueen villassa elävät loiseläimet saadaan poistettua. Toimenpide on erittäin kiistanalainen ja kivulias eläimille eikä super.natural suostu käyttämään missään tuotteissaan merinovillaa, joka on tuotettu mulesing-menetelmää käyttämällä. Varmistuakseen siitä, että käyttämänsä merinovilla ei ole mulesing-villaa, käyttää super.natural ainoastaan valvotusti Afrikassa tuotettua merinovillaa. Kyseisiä loiseläimiä ei esiinny Afrikassa eikä mulesing-toimenpiteelle ole siten tarvettakaan.