Vastuulliset tuotteet

Kierrätetyt materiaalit

Kaikki käyttämämme kierrätetyt materiaalit sertifioidaan Global Recycled Standardin (GRS) mukaisesti.

Suurin virstanpylväs kierrätysmateriaalien käytössä on kiistatta kehittämämme TEXAPORE ECOSPHERE - vedenpitävä kierrätetty kalvo. Tätä ennen olimme jo pitkään käyttäneet kierrätettyä polyesteriä takin ulkopinnan materiaaleissa ja sisävuorissa, sisäpinnan laminaateissa, verkkovuorissa ja fleeceissä. Nykyään pystymme valmistamaan myös kalvon kierrätysmateriaaleista. Tähän käytetty teknologia on täysin uniikki maailmassa. Kalvon valmistamisessa syntyy paljon kaavoista johtuvaa leikkuusilppua, joka muille valmistajille on poisheitettävää jätettä. Me olemme kehittäneet keinon jauhaa tämä jäte uudelleenkäyttöön saman tien tehtaalla, jolloin mitään poisheitettävää ei synny. Kutsumme tätä myös Zero Waste ajatteluksi: ongelmallinenjäte käytetään välittömästä uudestaan raaka-aineeksi. Materiaaliin lisätään kierrätettyjä PET-pulloja ja niistä valmistetaan TEXAPORE ECOSPHERE - kalvo. Ulkopinnan tekstiili ja sisävuori tehdään edelleen PET-pulloista.

Tämä lähestymistapa on luonut pohjan myös laajemmalle tuoteperheelle valikoimassamme. Nykyään valmistamme jopa Fleecejä (NANUK ECOSPHERE) ja synteettistä toppaa (MICROGUARD ECOSPHERE) 100%:sti kierrätetystä muovista. Olemme myös pitäneet huolen, että teknisesti näiden tuotteiden käyttöominaisuudet ovat vähintään samalla tasolla kuin muidenkin tuotteidemme. Seuraavana pyrimme tekemään nepparit ja vetoketjut myös kierrätysmateriaaleista.

Kaikki käyttämämme kierrätysmateriaali on sertifioitu GRS (Global Recycled Standardin) mukaisesti, joka tarkoittaa, että voimme seurata raaka-aineen alkuperää aina sen alkujuurille saakka. Työstämme paraikaa bluesign®-organisaation kanssa sertifiointiprosessia myös kierrätysmateriaaleille. 

Pääset tästä suoraan Ecosphere tuoteperheeseen

Lisää tietoa GRS:stä

www.textileexchange.org/integrity

 

Sertifioitu untuva

Me kieltäydymme käyttämästä untuvaa, joka on nypitty eläviltä tai pakkosyötetyiltä hanhilta tai ankoilta. Käytämme myös ainoastaan RDS-sertifioitua (Responsible Down Standard) untuvaa ja olemme tehneet niin jo vuodesta 2013. Untuva hankitaan ainoastaan American Allied Feathersilta ja yhysvaltalainen organisaaion Textile Exchange on varmistanut tarkan hankintamme jo vuodesta 2013. Kaikki untuvamme menee myös läpi riippumattoman instituutin (IDFL International Down and Feather Testing Laboratory) tarkastuksen ja hyväksynnän. Käyttämämme untuvan fillpower on yleensä 700-800 cuin ja vähintään 550 cuin.

 

 

Ei aitoa turkista

Meidän mielestä ei ole moraalisesti oikein kasvattaa eläimiä vain niiden turkin takia. Kuulumme Fur Free Retailer ohjelmaan, jota operoi Saksassa eläinten hyvinvoinnin yhdistys Vier Pfoten. Olemme työstäneet pitkään synteettisiä vaihtoehtoja turkiksille huppujen karvareunuksiin ja nykyisin niiden ominaisuudet ovat erinomaisella tasolla.

 

Nahka

Kaikki kengissä käyttämämme nahka on korkea laatuista ja tarkasti valittua. Käyttämämme nahka ei sisällä vaarallisia kemikaaleja (nahan parkitus ei saa sisältää vaarallisia aineita) emmekä hyväksy uhanalaisista eläimistä peräisin olevaa nahkaa tuotteisiimme koskaan. Kaikki käyttämämme nahka on lihatuotannon sivutuotetta.

Tuotteissamme ei ole ikinä käytetty angora villaa

Ei ikinä, eikä tule ikinä olemaankaan.

Emme käytä nanoteknologiaa ennen kuin sen turvallisuudesta on löydetty varmuus