Yhteisövastuu – ihmisten työolot ovat meille tärkeitä

Fair Wear Foundtion (FWF)

Olemme omistautuneita parantamaan työolosuhteita ja sosiaalisia standardeja kaikissa tuotantoyksiköissämme, joissa vierailee järjestön toimesta itsenäiset tarkastajat. Olemme olleet jäsenenä vuodesta 2012 asti ja 2015 Jack Wolfskin:lle myönnettiin ”Leader status” tuotemerkkien suoritusten arvioinnissa.

Säännöstö oikeudenmukaisista ja turvallisista työoloista

Koska me emme omista omia tehtaita tulee meidän taata hyvät työolot niille ihmisille, jota valmistavat tuotteitamme yhteistyökumppaneidemme valmistuspisteissä. Jotta tämä onnistuisi, olemme laatineet säännöstön työoloista ja työntekijöiden oikeuksista ja kääntäneet ne kaikkien niiden maiden kielille, joissa tehtaita sijaitsee. Nämä säännöstöt ovat nähtävillä tuotantoyksikössä kaikille työntekijöille, jotta he tietäisivät oikeutensa. Vuonna 2007 laadittu säännöstö pohjaa YK:n ja ILO:n konventioille ja näin pystymme parhaalla mahdollisella tavalla takaamaan, että tuotteitamme valmistetaan yksiköissä, joissa taataan työntekijöille heidän oikeudet.

Nämä kahdeksan standardia työolosuhteista säännöstössä ovat:
1. Vapaus valita työpaikka
2. Syrjimättömyys työpaikalla
3. Lapsityövoiman kielto
4. Oikeus järjestäytyä ja kokoontua yhteen
5. Palkan määrittyminen elinkustannusten mukaan
6. Joustavat työajat
7. Turvalliset ja terveelliset työolosuhteet
8. Jokaisella työntekijällä on juridisesti sitova työsopimus

Lue Jack Wolfskinin Code of conduct tästä

Paikanpäällä tehtävät tarkastukset säännöllisin väliajoin

Näitä sosiaalisia standardeja käy tarkastamassa riippumattomat tarkastajat. On tärkeää varmistaa, että säännöstöä työoloista myös noudatetaan arjessa. Näihin yhdistetään myös koulutusta aiheesta. Jack Wolfskin:lla työskentelee kokonainen tiimi, joiden tehtävänä on varmistaa, että säännöstöä noudatetaan ja kehittää sosiaalisia standardeja kokoajan. Itsenäiset ja ulkopuoliset tarkastajat käyvät läpi jokaisen valmistusyksikön ja lisäksi Fair Wear Foundation tekee omia varmistus tarkastuksiaan.

Ympäristyystävällinen tuotanto

Julkaisemme vuosittain raportin, josta selviää tavarantoimittajiemme sosiaalisen vastuun käytännöt, tavoitteet, parannukset ja tavoitteissa edistyminen. Tämä raportti sisältää myös tietoa missä tuotteitamme valmistetaan, taustatietoa toimittajistamme ja niiden valvonnasta.

Lue raportit tästä

Tuotannon läpinäkyvyys

2014 julkaisimme ensimmäisenä outdoor-brändinä tavarantoimittaja-tarkastusten tulokset, kuvat tuotantoyksiköistä ja paljon lisätietoa niistä omilla nettisivuillamme.

Sosiaalinen vastuu jack wolfskin:lla

  1. Me haluamme kouluttaa nuoria työelämään työharjoittelumahdollisuuksien avulla. Koulutamme seuraaville urille: tukkukauppa ja vienti, markkinointi, toimisto- ja taloushallinto, IT-osaajat ja huolinta. Harjoittelijat pääsevät kiinni työelämään mielenkiintoisten työtehtävien parissa ja paikkoina on sekä pääkonttorimme Idstein:ssa että keskusvarastomme Hampurissa.
  2. Tarjoamme perheellisille työntekijöillemme lastenhoitopaikan paikallisessa päiväkodissa pääkonttorin lähellä. Varustamme päiväkodin lapset ulkoiluvarusteilla, kuten takit, housut ja reput, jotta lapset pystyvät viettämään aikaa ulkona luonnossa säältä suojassa.
  3. Haluamme, että työntekijämme pääsevät liikkumaan ja tutustumaan toisiinsa. Jokainen voi valita itselleen mieluisan tavan liikkua ja näin tekemällä yhdessä myös yhteishenki yhtiössämme tiivistyy. Liikunta on tärkeä vastapaino työelämän vaatimuksille. Yhtiöllä on oma urheiluhalli, jossa voi harrastaa useita lajeja ja lisäksi tarjolla on tietysti yhteisiä retkiä vuorille ja lähimetsiin.
  4. Naiset ovat olleet johtavassa ja tärkeässä asemassa Jack Wolfskin:lla jo vuosia. Pääkonttorin ja keskusvarastomme työntekijöistä vähän alle 60% on naisia. Johtoportaassa naisia on 30% ja Jack Wolfskinin johdossa on nainen.
  5. Wolf´s Cup jalkapalloturnaus kaksi kertaa vuodessa hyvän asian puolesta. Vuodesta 2005 alueen yrityksistä osallistuu joukkueita hyväntekeväisyys turnaukseen ja osallistumismaksut lahjoitetaan joka kerta eri hyväntekeväisyys järjestöille.
  6. Tuemme nuoria, joilla on oppimisvaikeuksia tai psyykkisiä haasteita. Vitos Behindertenhilfe on organisaatio, joka pyrkii tukemaan näitä lapsia ja nuoria, jotta he oppisivat tarvittavat taidot ja tiedot työelämää ja arjen toimintoja varten.
  7. Tuemme yhtä Euroopan suurimmista luonnonsuojeluhankkeista Karpaateilla. Tämä yhteistyö alkoi susien suojeluohjelmalla Transylvanian metsissä vuonna 1993. Nyt sen on laajentunut yhdeksi merkittävimmistä luonnonsuojeluprojekteista Euroopassa. Foundation Conservation Carpathia on kansainvälinen yhteisö asiantuntijoita. Me tuemme heitä varustaen heidät työhönsä.
    Foundation Conservation Carpathia