Ympäristönsuojelu

PFC vapaus – 2020 maali

2017 kesämallistostamme jo 89% tekstiileistämme on PFC-vapaata. Olemme aloittaneet 2012 ohjelman, jonka tavoitteena on saavuttaa vuoteen 2020 mennessä koko mallistomme myrkyttömyys fluoratuista kemikaaleista – olemme ensimmäinen outdoor-merkki maailmassa, jolla on tämä julkilausuttu ja jo melkein saavutettu tavoite.

Perfluorinated and polyfluorinated compounds = PFC
Yhdistettä käytetään tekstiileissä ulkopintamateriaaleissa, jotta tuotteista saataisi vettä, likaa ja öljyjä hylkiviä. Tähän ryhmään kuuluvista yhdisteistä osa on todettu myrkyllisiksi ja yhdisteitä tutkitaan maailmanlaajuisesti kokoajan. Koska emme halua ottaa riskiä, että tuotteemme aiheuttavat maapallollemme tai ihmisille terveyshaittoja, päätimme jo vuonna 2012 aloittaa tuotekehittelyn sitä kohti, että 2020 kaikki tuotteemme ovat näistä yhdisteistä vapaita. Olemme pian maalissa innovatiivisen tuotekehittelyn ansiosta.

bluesign® system partner 100% vuonna 2020

Jäsenyytemme (vuodesta 2011) myötä olemme sitoutuneet ohjelman valvontaan ja rajoituksiin kestävän ja turvallisen tekstiilituotannon takaamiseksi. Yhdessä bluesign®:in kanssa me toteutamme kattavaa kemikaalien hallinta ohjelmaa tuotanto- ja toimitusketjumme kaikissa vaiheissa. 2016 kesämallistostamme kaksi kolmasosaa on valmistettu bluesign® hyväksytyistä kankaista, mikä tarkoittaa raaka-aineiden kestävää käyttöä, kuluttajasuojelua, päästö- ja työpaikkaturvallisuutta.
Bluesign® standardit: Turvalliset tekstiilit, ympäristöystävällinen tuotanto, resurssien kestävä käyttö.

Vaaraa aiheuttavien kemikaalien poistaminen

Tuotantoprosesseissamme olemme sitoutuneet poistamaan kaikki vaaraa aiheuttavat aineet ja yhdisteet. Kuulumme Zero Discharge of Hazardous Chemicals Group:iin (ZDHC).
Tätä valvomme tekemällä vesipistokokeita valmistuspisteissämme, jotta varmistumme, että haitallisia kemikaaleja ei pääse vesien mukana ympäristöön tuotantoyksiköistä. Julkaisemme kaikki nämä testitulokset nettisivuillamme.

Ympäristöystävällinen tuotanto

MRSL = Manufacturing Restricted Substances List
Tämä lista sisältää aineita, joiden käyttö on kielletty tai sallittu vain tietyissä tarkoin määritellyissä rajoissa. Nämä aineet tai yhdisteet ovat sellaisia, jotka voivat olla suurissa määrin vaarallisia ihmisille ja/tai ympäristölle. Tämä yhdessä ZDHC:n kanssa (Ks.yllä) takaa, että kaikki materiaalitoimittajamme noudattavat korkealle asettamiamme määräyksiä koskien sekä vaarallisia yhdisteitä lopputuotteissa sekä ympäristöön niiden valmistuksesta aiheutuvaa haittaa.

Toimitusketjun läpinäkyvyys

Edistääksemme läpinäkyvyyttä läpi koko toimitusketjumme, julkaisemme nettisivuillamme täydellisen listan tavarantoimittajistamme ja tuotantoprosesseistamme.

Printtimarkkinoinnin ympäristöystävällisyys

Jo vuodesta 2012 olemme tulostaneet kaikki katalogit ympäristölle neutraalilla tavalla. Noudatamme Gold Standard:ia, joka omaa korkeimmat standardit ilmaston suojelemiseksi ja on yhtäpitävä Kioton ilmastosopimuksen kanssa.

CO2 rajoitukset rahdeissa

Emme lennätä tuotteitamme vaan lähetämme ne maa- ja meriteitse aina, kun mahdollista. Tämä toimintamalli vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Oeko-Tex® Standardi 100

Koko alusvaatemallistomme on Oeko-Tex® standardoitu (vuodesta 2011). Tämä kansainvälisesti tunnettu sinetti myönnetään tuotteille, jotka ovat täysin vaarattomille tekstiileille ajatellen ihmisiä ja ympäristöä. Alusvaatteet ovat kiinni ihossa, joten oli luonnollista, että päätimme tehdä alusvaatteet tiukimpien standardejen mukaisiksi.

GreenBook – takaa tuotteidemme vaarattomuuden

Vaatimuksemme koskien vaarallisista aineista vapaita tuotteita julkaistaan joka vuosi ”vihreässä kirjassamme”. Kaikki valmistajamme, koskien kaikkia tuotekategorioitamme, noudattavat näitä vaatimuksia. Se määrittää liikesuhdettamme kaikkien valmistajiemme kanssa. Olemme ulkoistaneet valvonnan riippumattomille laboratorioille. Luonnollisesti nämä minimivaatimuksemme ovat linjassa lainsäädännön ja bluesign® sekä Oeko-Tex® standardejen kanssa. Lue Greenbook tästä.

Vihreä pääkonttori Saksassa

Yhtiön pääkonttorissa ja pääkonttorilta liikuttaessa käytetään vihreää liikennettä esim. raideliikennettä, pyöriä, sähköautoja ja paikallinen taksiyhtiökin on valittu, koska yhtiön käytössä on ympäristöystävällinen polttoaine. Jack Wolfskin Store kalusteet valitaan ekologisin perustein. Niissä käytetään kierrätettyjä materiaaleja, kestäviä paikallisia luonnonmateriaaleja ja aineita, jotka eivät ole ympäristölle haitallisia. Koko pääkonttorin piha ja lähiympäristö on istutettu vihreäksi ja sinne on valittu kasveja, jotta luonnon monimuotoisuus olisi läsnä kokoajan työntekijöille. Pääkonttorin pihapiirissä on jopa linnunpesiä ja hyönteishotelleja. Puhumattakaan luonnon kauniista Idsteinin kylästä, jossa Jack Wolfskinin pääkonttori sijaitsee. Koko pääkonttori käyttää vihreää sähköä, jota yritys myös itse kerää alueelleen asennetuilla aurinkosähkökennoilla. Lisäksi Jack Wolfskin on julkaissut vuodesta 2012 ympäristöraportin, jossa kerrotaan toimet, joihin yritys on sitoutunut taatakseen ympäristövastuullisen toiminnan. Se listaa yksityiskohtaisesti saavutetut päämäärät ja ne, jotka yritys on itselleen asettanut tulevaisuutta ajatellen.

Ympäristöraportti