Kengän valmistaminen

Kengänvalmistuksessa nahka on yhä kaikkein tärkein valmistusmateriaali. Yleisesti, nahka on eläimen vuota, joka on parkittu ja käsitelty kestävämmäksi. Materiaalina laadukas nahka on erittäin vahva ja hyvin kulutusta kestävä. Riippuen nahan hoidosta se on myös joustava, muotonsa hyvin säilyttävä ja hengittävä materiaali. Lisäksi nahka voidaan käsitellä vettä pitäväksi, hydrofobinen nahka.

LOWA valitsee käsin kaikki tuotantonahkansa, jotka ovat aina eurooppalaista alkuperää. Ne eivät sisällä haitallista PCP:tä eikä AZO-väriaineita.

Parkintavaiheessa käytettävät aineet sitoutuvat tiiviisti vuodan kuituihin. LOWA:lla nahanvalmistajat käyttävät vain ympäristöystävällisimpiä menetelmiä, ja kullakin valmistajalla on omat paikanpäällä sijaitsevat vedenpuhdistus järjestelmät.

Nahan valintakriteerit

Nahkaa on monenlaista. Kengän käyttötarkoitus määrittää valmistuksessa valittavan parhaan mahdollisen nahan:

Pehmeä nahka: vuodan pintakerrosnahka, altis naarmuille

Nupukki nahka: vuodasta halkaistun nahan ylempi puoli, hieman karhennettu tai hiottu ja siksi erittäin hyvin kulutusta ja hankausta kestävä, erinomainen materiaali vaelluskengille

Haljas nahka: vuodasta halkaistu nahan alempi puoli, kuidut nähtävissä, erittäin kestävä, rajallisempi joustavuus ja repeämisen vastustus verrattuna nupukkiin.

Reversed nahka: laatu on aikaansaatu uudemmalla nahan käsittelyn käänteisellä menetelmällä, erittäin luja ja kestävä ulkopinta, tasainen sisäpinta, käytetään ylävuorikengissä

Luonnollisessa tilassa lehmän nahka on noin 6-8 mm paksu ja sen vuoksi se halkaistaan vaakasuorassa suunnassa. Näin saadaan eri kenkätyyppien nahkoihin oikeanlainen materiaali ja paksuus.

Nahan kaavoitus ja paloiksi leikkaaminen

Hydrauliset koneet painavat leikkuuterillä nahasta halutun muotoisia paloja. Työvaihe muistuttaa piparkakkujen tekoa, jossa piparkakkumuotit leikkaavat kaulitusta taikinasta tietyn muotoisia paloja. Kukin leikattu pala on tietty kengänpäällisen osa.
Nahkapalojen rakenne ja joustavuus voi vaihdella suuresti. Valmiin kengän laatu määräytyy sen mukaan mihin muotti sijoitetaan nahkapalalla. Jokainen kengän osio vaatii oman muotin, niin kuin vaatii jokainen eri kokokin.

Ompeleminen

Nahasta leikatut osat ommellaan yhteen äärimmäisellä tarkkuudella käyttäen erittäin vahvoja ompelukoneita. Gore-Tex kalvolla varustettujen kenkien sisäsaumat teipataan vielä aina ompeluprosessin jälkeen, jotta voidaan varmistaa täysi vedenpitävyys. Kengän sisäpuolelle voidaan myös ommella nahkavuori.

Liimaus ja nauhoitus

LOWA käyttää pohjan ja päällisen liimauksessa omaa kehittämäänsä liimanruiskutusprosessia, jonka ansiosta myös kiinnityskohdasta tulee hengittävä. Näin myös kengän pohjassa oleva nahka hengittää ja päästää kosteuden pois. Nauhoituksen metallirenkaiden ja koukkujen kiinnitys tehdään erityisillä niittauskoneilla.

Lesti

”Suutari, joka ei tunne lestiä, on aina oleva täysi tunari” (Goethe). Termi lesti tarkoittaa jalan muotoiseen puiseen tai muoviseen muottiin, jonka ympärille kenkä rakennetaan. Kengän päällisosa muotoillaan tiukasti lestin ympärille, jotta aikaansaadaan tuotemerkille tunnettu istuvuus ja kengän käyttötarkoitusta vastaava rakenne. Jokaisella kenkämallilla on oma erityinen lestinsä, joka muotoillaan kengän valmistajan vaatimusten ja kokemuksen ( vuodesta 1923) perusteella. LOWA käyttää luonnollisesti naisten kengissä erityisesti naisille muotoiltua lestiä.

Kengän muotoilu jalkaan istuvaksi

Kengän muotoilu voi kuulostaa hassulle, mutta suutarille tämä tarkoittaa vaativaa prosessia, jossa kengän päällisosat muotoillaan ja kiinnitetään lestiin. Napakan istuvuuden aikaansaamiseksi tarvitaan voimakas koneisto, joka vetää kengän osat lestin ympärille (kuva2). Koneen pinserit/atulat vetävät päällisosien alareunaa alaspäin, joka sitten liitetään sisäpohjaan (vaalea osio kuvassa 3) liimaamalla tai pienillä nauloilla. Sisäpohjaksi voidaan valita pehmeä, joustava tai erittäin jäykkä materiaali sen mukaan kuinka jäykkää kenkää ollaan valmistamassa. Tähän sisäpohjaan liitetään myöhemmin varsinainen pohja liimaamalla tai muulla tekniikalla.

Kengän suojakumireuna

Kenkää suojaava kumireuna kiinnitetään LOWA:lla erillisessä valmistusvaiheessa – tyypillinen osoitus kenkämerkin laadusta. Tämä kumireuna, joka kiertää koko kengän , suojaa kenkää iskuilta, hankaukselta ja kosteudelta.

Kengän pohjat

LOWA käyttää lähes aina vain heille yksinoikeudella tehtyjä kulutuskumipohjia (yleensä Vibram). Yleisesti pohjakomponentit sisältävät iskunvaimennuksen omaavan välipohjan, joka koostuu tiheästä PU vaahdosta. Sekä kengän päällisosan alapinta ja itse pohjaosa on valmistettava huolella erikseen ennen kuin ne liitetään yhteen hydraulisella prässillä. Tämän jälkeen yhdistämisprosessi saa päätöksensä ”kylmätunnelissa”, jossa kenkä kuivuu ja jäähtyy.

Kengän irrottaminen lestistä

Valmistuksen loppuvaiheessa lesti irrotetaan valmiista kengästä mekaanisesti. Vielä muutama vuosi sitten tämä vaihe täytyi tehdä käsin, mutta nykyään kone tekee tämän työvaiheen.

Viimeistely

Viimeisessä vaiheessa kengän tulee läpäistä laadunvalvontaprosessi, jonka aikana kenkä saa viimeistelevän suojauksen. Tämän jälkeen kenkiin lisätään nauhat, pohjalliset, tuotetietolaput ja hoito-ohjeet. Nyt tuote on valmis pakattavaksi.

Kenkien toimittaminen

Valmiit kengät toimitetaan LOWAN varastosta ympäri maailmaa maahantuojien varastoihin, josta ne toimitetaan edelleen jälleenmyyjien kautta kuluttajille.