Kieli

Luonnonsuojelu

Metsiemme, jokiemme, järviemme, aavikkojemme ja meriemme säilyttäminen on yksi tärkeimmistä prioriteeteistamme. Emme koskaan lakkaa työskentelemästä ympäristösitoumuksemme jatkuvan optimoinnin eteen - kaikilla tasoilla. Suuremmilla ja pienemmillä.

Luonnonvarojen suojelu ja kemikaalien hallinta

bluesign® system partnership

bluesign® system partnership

Olemme bluesign® system partnership – turvallisten ja kestävien
valmistusprosessien puolesta. Riippumaton bluesign®-järjestelmä edustaa tekstiilituotantoa, joka on kestävää kaikin puolin. Se asettaa korkeimmat standardit työturvallisuudessa, kuluttajansuojassa, luonnonvarojen säästämisessä sekä veden ja ilman saastumisen ehkäisyssä.

Sustainable Apparel Coalition (SAC)

Sustainable Apparel Coalition (SAC)

Yhdessä kohti kestävää kehitystä. Jack Wolfskin on ollut osa Sustainable Apparel Coalition (SAC) -organisaatiota elokuusta 2020 lähtien. SAC koostuu yli 250 johtavasta vaatetus-, jalkine- ja tekstiilibrändistä,vähittäiskauppiasta, toimittajista, palveluntarjoajista, kauppajärjestöistä, voittoa tavoittelemattomista organisaatioista, kansalaisjärjestöistä ja akateemisista instituutioista, jotka
työskentelevät ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja sosiaalisen
oikeudenmukaisuuden edistämiseksi maailmanlaajuisessa arvoketjussa.

Higg Index

Higg Index

Käytämme Higg Indexiä mittaamaan vastuullisuutta standardoidulla tavalla, noudattaen yhteistä kieltä alan kanssa. Sustainable Apparel Coalition (SAC) kehitti Higg-indeksin tarjotakseen standardoidun menetelmän arvioida arvoketjun sosiaalista ja ympäristösuorituskykyä sekä tuotteiden ympäristövaikutuksia.

Vastuullinen kemikaalien käyttö kaikissa tuotantoprosesseissa

Ei haitallisia kemikaaleja! Kiitos ZDHC MRSL -kiellettyjen aineiden
luettelosta. MRSL tarkoittaa "Manufacturing Restricted Substances List"
eli valmistusrajoitettujen aineiden luetteloa, ja se viittaa katalogiin
kemikaaleista, jotka ovat kiellettyjä tai joiden pitoisuudet eivät saa
ylittää tiukkoja rajoituksia koko tuotantoprosessin aikana.

Takaamme korkeimmat standardit valmiille tuotteille.

Vihreässä kirjassamme on tiukat vaatimukset valmiille tuotteelle. ZDHC MRSL:n lisäksi olemme ottaneet käyttöön oman "Restricted Substances List" (RSL), joka säätelee aineita ja jäämiä valmiissa tuotteissamme, mukaan lukien kaikki kankaat sekä kaikki komponentit, kuten napit ja
vetoketjut.

Ympäristöystävällinen pakkausmateriaalin käyttö

Vältämme pakkausjätettä aina kun se on mahdollista. Suojapakkausten,
kuten kuljetuksessa käytettyjen, täydellinen poistaminen tuotteilta ei
ole mahdollista. Olemme kuitenkin toteuttaneet useita toimenpiteitä
pakkausjätteen vähentämiseksi aina kun se on mahdollista.

Mikromuovien torjunta yhdessä

Työskentelemme erilaisten ratkaisujen parissa mikromuovien
käsittelyn saralla. Ympäristöä saastuttavat eivät ole vain suuret
muovijätemäärät; mikromuovit - pienet ja lähes näkymättömät
muovipartikkelit - ovat yhä enemmän kasvava ongelma.

Saavutamme enemmän yhdessä kumppaneiden kanssa!

Ratkaisemme alamme haasteita yhdessä. Työskentelemällä vahvojen, saman ajatusmaailman omaavien kumppaneiden kanssa voimme saavuttaa suurempia askelia kestävän kehityksen saralla. Siksi olemme liittyneet erilaisiin omistautuneisiin liittoihin ja muihin organisaatioihin.

"Pidämme vastuullisuutta itsestäänselvyytenä. Siksi pyrimme jatkuvasti vähentämään uusien tuotteiden ja teknologioiden kehittämisessä niiden kielteistä vaikutusta ihmiskuntaan ja ympäristöön."

Ilmastonsuojelu

Päästöttömät kuljetukset

Vähennämme CO2-päästöjä kaikilla kuljetusreiteillämme. Avain kuljetuksiimme liittyvien CO2-päästöjen vähentämiseen on logistiikkaprosessimme täydellinen uudistus, operatiivinen termi on "supply chain management" (SCM).

Vihreä sähkö

Käytämme vihreää sähköä, osan siitä tuotamme itse. Sähkönkulutuksen vähentämisen lisäksi keskitymme uusiutuvan energian käyttöön. Vuodesta 2012 lähtien olemme muuttaneet sähköntoimituksen Jack Wolfskinin pääkonttorissa Idsteinissä, Jack Wolfskinin jakelukeskuksessa Neu Wulmstorfin alueella ja kaikissa paitsi yhdessä Jack Wolfskinin omistamassa vähittäiskaupan myymälässä Saksassa ja Itävallassa vihreään sähköön. Osa tästä energiasta tuotetaan jopa itse käyttäen aurinkosähköasennuksia Idsteinin ja Neu-Wulmstorfintoimipaikoissamme.

Vihreät matkat

Otamme huomioon ympäristöystävälliset matkat - myös liikematkojen osalta.
Ympäristön suojeleminen on meille tärkeää myös liikematkojen yhteydessä, olivatpa ne lyhyitä tai pitkiä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Jack Wolfskinin henkilökuntaa kannustetaan voimakkaasti käyttämään junaa kaikissa liikematkoissa Saksassa ja naapurimaissa.

Ympäristöystävällinen myymäläkalustus

Liikkeidemme kalusteet ja valaistus ovat ympäristöystävällisiä. Myymälöiden varustelussa kiinnitämme huomiota vastuullisuuteen ja vältämme täysin PVC:n käyttöä. Keskitymme valitsemaan pitkäikäisiä luonnonmateriaaleja, kuten paikallisesti hankittua puuta, sekä kierrätettäviä elementtejä, jotta ne eivät juurikaan vaikuta ympäristöön. On myös tärkeää, että rakennuselementtejä voidaan uudelleenkäyttää. Lisäksi olemme ottaneet käyttöön energiatehokkaan valaistuskonseptin.

Vihreä pääkonttori

Luonto ja biologinen monimuotoisuus pääkonttorimme ympärillä Idsteinissä. Olemme luopuneet päällystetyistä poluista Idsteinin pääkonttorillamme. Jo vuodesta 2008 lähtien kampuksellamme olevat polut
on korvattu ekologisesti kestävällä viheralueella - mukaan lukien
pensaat, puut, kukat ja nurmialueet.

Metsänsuojelu

Vuonna 2021 onnistuimme yhdessä teidän kaikkien kanssa säilyttämään 25 000 m² eurooppalaista pyökkiä seuraaviksi 50 vuodeksi. Lahjoitimme 100 000 euroa voittoa Nature Counts -kampanjan aikana saaduista voitoista 'Wohllebens Waldakademie':lle (Peter Wohllebenin johtama Metsäakatemia)metsänsuojeluprojektiin.

Sitoutumisemme tieteeseen perustuviin tavoitteisiin

Marraskuussa 2023 Jack Wolfskin sitoutui ylpeänä Science-Based Targets (SBT), liittyen Pariisin sopimuksen tavoitteisiin. Tämä aloite edusti omistautumistamme kestävyydelle, luvaten asettaa ja saavuttaa 5-10 vuoden lähitulevaisuuden päästöjen vähentämistavoitteet ennen vuotta 2030. Käsittelemällä ilmastonmuutosta tavoitteenamme on vaikuttaa positiivisesti asiakkaisiimme, toimitusketjukumppaneihimme ja ympäristöön.