Kieli

Jenni Kanerva - Purjehdus Karibialla osa 1 - bonge.fi

Jenni Kanerva - Purjehdus Karibialla osa 1

Bongen blogissa alkaa uusi sarja, missä kynän varressa toimivat Bongen lähettiläät ja tarinoida kuullaan erilaisista aiheista ympäri maailmaa. Ensimmäisenä vuoron saa Jenni Kanerva, joka toteutti unelmansa Karibian purjehduksesta. Antoisia lukuhetkiä! 

Purjehdus Karibialla osa 1

MERELLÄ


Purjehduksesta innostuneena Atlantin ylitys on pyörinyt mielessäni jo tovin, mutta myönnän, pieni pelko painaa mieltä. Onneksi tarjolla on muitakin vaihtoehtoja päästä testaamaan taitojaan tositoimissa Itämerta isommilla aalloilla. Kuunari Helena ja Karibian Leeward-saaristo, here I come!

14 hengen purjehduksella kanssamme seilaa merikapteenien grand old man, jonka merimiestarinat, vanhat paperikartat, solmujen tekotaidot ja huuliharpun soitanta tuovat matkaan aivan oman tunnelmansa. Päätän pitää lokikirjaa ja parkkeeraan kapun kylkeen aamuisin kirjoittamaan. Erityisen kiinnostunut hän on varusteistani, jotka olen pakannut mukaan matkaan. Ne tuntuvat olevan asteen nykyaikaisempia ja käytännöllisempiä kuin hänen omansa. Hän pyytää NEBO-otsalamppuani lainaan omalle yövahtivuorolleen. Olen otettu.

No mitä sitten tällaisen noviisin tulisi maailman meret seilanneelta kapulta oppia. Voi pojat, huuliharpun soiton lisäksi paljon, paljon muutakin.

Lokikirja

Matkasta tulikin astetta kiinnostavampi ja merkityksellisempi, kun aloin pitämään lokikirjaa: kirjaamaan paikat ja päivämäärät sekä seuraamaan päivittäisiä reittejä kartalta.

Perstuntuma

Sitähän saa vain seilaamalla. Kun perusasiat on hallussa, kannattaa keskittyä taitojen hiomiseen, joista solmujen teko ei suinkaan ole vähäpätöisin. Kahdeksikko, siansorkka ja paalusolmu, joiden avulla esim. purjeisiin kiinnitetään skuutit eli köydet, on hallussa, mutta uutta opittavaa riittää.

Vahtivuorot

Aluksella tehdään töitä vuoroissa ympäri vuorokauden. Merivuorossa, kannatta opetella enemmän purjehtineilta ja ottaa kaikki irti kansitöistä. Vapaalla kannattaa levätä. Merimiehet ottavat päiväunia, minä olen liian innoissani nukkumaan päivisin.

T. Jenni Kanerva

 

Edellinen artikkeli Kerrospukeutuminen pähkinänkuoressa
Seuraava artikkeli Bonge lahjoitti 18775 € #MEIDÄNMERI kampanjaan