Kieli

Kerrospukeutuminen pähkinänkuoressa - bonge.fi

Kerrospukeutuminen pähkinänkuoressa

Kerrospukeutuminen on tehokas tapa suojata itseään erilaisilta sääolosuhteilta. Pukeutuminen koostuu useasta eri kerroksesta, jotka voidaan yhdistellä sään ja tarpeen mukaan. Tärkeintä kerrospukeutumisessa on valita oikeanlaiset vaatteet eri kerroksiin, jotta saavutetaan optimaalinen lämpötila ja mukavuus.


Ensimmäinen kerros on alusvaatteet, jotka ovat lähellä ihoa. Tämä kerros on tärkeä, sillä se siirtää hikoilun pois iholta ja pitää kehon lämpimänä. Alusvaatteet tulee valita lämpimistä ja hengittävistä materiaaleista, kuten merinovillasta tai polyesteristä.

Toinen kerros on välikerros, jotka antavat lisälämpöä ja pitävät kehon lämpimänä. Tämä kerros voi olla esimerkiksi fleece- tai villapaita.

Kolmas kerros on päällysvaatteet, jotka suojaavat ulkoisilta sääolosuhteilta. Tämä kerros tulee valita tuulen- ja vedenpitävästä materiaalista, kuten Jack Wolfskin Texapore kalvolla varustetuista takeista.

Lisäksi on hyvä huolehtia asusteista, kuten hanskoista, piposta ja kaulahuivista. Nämä asusteet auttavat pitämään kehon eri osat lämpiminä ja suojattuina sääolosuhteilta.


Yhteenvetona kerrospukeutuminen on tehokas tapa suojata itseään sääolosuhteilta. Se koostuu useista eri kerroksista, jotka tulee valita oikeanlaisista materiaaleista ja huolehtia niiden sopivuudesta ja mukavuudesta.

Edellinen artikkeli Suosituimmat vaellusreitit
Seuraava artikkeli Jenni Kanerva - Purjehdus Karibialla osa 1